Виктория Йорданова е шампион в Spelling Bee 2019

На 21 април 2019 в Американския колеж в София се проведе финалът на деветото Национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.  В него премериха сили 30-те победители в регионалните кръгове, които показаха отлични знания, концентрация и издържливост в почти четиричасовия маратон по спелуване. Жури на състезанието бяха Саманта Смит, Жана Загорова и Джефри Уорнър.

Виктория Йорданова е ученичка в 7-ми клас в Природо-математическата гимназия „Проф. Емануил Иванов, гр. Кюстендил и участва за 4-та поредна година в състезанието Spelling Bee. За трета година е на финал и стана шампион в Деветото национално състезание по правопис на английски език!

В три думи за себе си: упорита, победител и понякога разсеяна

Уча думите с баща ми, който съставя доста комплексни методи за изпитване, с които ме подготвя стабилно, затова винаги го хваля на други хора с това, как е като частен учител”. Баща ѝ суфлира“ как се спелува „конкриит“, въпреки, че не знае английски има голямо желание да го научи заедно с дъщеря си.

“Моята учителка, г-жа Йорданка Борисова, много вярваше в мен”, казва Виктория, а за родителите си споделя, че те са ѝ фенове и ѝ помагат във всичко. Виктория чете комикси на английски и на японски и обича да слуша мюзикъли, а и някои партии да пее сама! Любим ѝ е мюзикълът „Професия блондинка“, гледа го в youtube и пее. Започва да учи японски сама, а сега вече ходи в школа „Агора“. Гледа много японски анимации и така започнала с любовта си към Япония. Сега вече се интересува от японската култура, обичаи и историята. В школата аз съм най-малката в групата, но мога да чета и разбирам, когато ми говорят на японски. Всичко започна от комиксите! Японците са много добри в анимацията, затова след 7-ми клас ще продължа да уча в моето училище и ще се насоча към информационните технологии. Един ден искам да уча в Япония“, казва шампионката в Деветото национално състезание по правопис на английски език – Виктория Йорданова от Кюстендил!

Повече за финала и шампиона може да видите в новините на БНТ:

http://news.bnt.bg/bg/a/zavrshi-uchenicheskoto-sstezanie-spelling-bee-v-blgariya

Снимки от финала може да видите ТУК

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram