Шестокласничката Бианка Месова е новият Spelling Bee шампион на България!

На 28 април 2018 в гр. София се проведе финалът на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2018.  В него премериха сили 32-мата победители в регионалните кръгове, които показаха отлични знания, концентрация и издържливост в почти четиричасовия маратон по спелуване. Жури на състезанието бяха Матю Хагенгрубър, Жана Загорова, София Клайнсасър и Ирина Илиева.

„Аз съм в 6-ти клас на училище „Д-р Петър Берон“ в Перник и уча английски от 4-годишна, а това означава, че го уча вече 9 години“, каза развълнувано Бианка, малко след като получи шампионската купа в оспорван финален двубой със седмокласничката Йоана Стоева от Пловдив.   

Бианка има разностранни интереси – чужди езици, танци, книги и не на последно място пътешествия.

„Обичам да уча английски, граматиката ми е интересна, уча нови думи абсолютно всеки ден, но пък човек има право да почива и затова понякога пропускам празниците. Танцувам от първи клас модерен балет, вече 10 години, класически балет  от 2 години, защото мога да съчетавам и двата спорта.“ Но не само танците са в кръвта на Бианка, тя е отдадена и на книгите. В момента чете „Гордост и предразсъдъци“ на Джейн Остин, а следващата й цел е да я прочете в оригинал на английски.

Бианка расте в семейство на майка психолог и баща инженер и обича предизвикателството да учи нови неща.  Много мечтае, но най-вече иска и през 2019-та да се класира на финала на Spelling Bee, защото това ще е последното й участие, заради възрастовото ограничение до 7-ми клас. Вярва, че ще има последен шанс да стане първата участничка с две шампионски титли в Spelling Bee, България.

Шампионката има и други дългосрочни планове – след 7-ми клас ще кандидатства в езиковата гимназия в Перник с първи език немски, за да го  усъвършенства и него. А после ще пътува до Англия, Америка, Германия. Да види света и светът да се запознае с Бианка, шампион на Spelling Bee, България.

Повече снимки от финала може да видите ТУК  

                                                      

 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram