За първи път петокласник е национален шампион по спелуване!

Националният шампион по спелуване за 2021 е Даниел Ламбин, I ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, гр. Гоце Делчев

На 24 април 2021 се проведе финалният кръг на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2021. Финалът се проведе онлайн в ZOOM. Официални гости бяха посланикът на САЩ в България г-жа Херо Мустафа, президентът на Фондация “Америка за България” г-жа Нанси Шилър, изпълнителният директор на Българо-американското общество Джеф Плоц и аташето по културните и образователни въпроси към Посолството на САЩ Брент Лъроса, които поздравиха финалистите за постигнатите резултати, за интереса към английския език и им пожелаха успех.

23 участници от 22 училища се състезаваха в 24 кръга и показаха отлични знания, невероятна издръжливост и стабилност. 9 финалисти стигнаха до 13 кръг, в който трябваше да спелуват непознати думи извън списъка за подготовка. В последния шампионски кръг петокласникът Даниел Ламбин спелува правилно думата INCONTROVERTIBLE и победи Веселина Северинова от Златоград.

Поздравления за всички финалисти, техните учители и родители! Благодарим ви за знанията, усилията, усмивките, хубавите думи накрая и за обичта към английския език!

Всички участници във финала и техните учители ще получат грамоти, медали и специални награди. До нови срещи!

Веселина Северинова, ОУ “Васил Левски”, гр. Златоград – национален вицешампион
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram