Представяме ви седмокласниците-финалисти!

Традиционно групата на седмокласниците стигнали до финала на Spelling Bee е най-многочислена!

Запознайте се с Валентин Харизанов, 7 кл., ОбУ “Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Обзор; Веселина Северинова, ОУ “Васил Левски”, гр. Златоград; Гергана Савчева, ОУ “Валери Петров”, гр. Плевен; Димитър Митов, 139 ОУ “Захарий Круша”, гр. София; Иван Данев, ППМГ “Васил Левски”, гр. Смолян; Калина Дачева, ОУ “СВ.Св. Кирил и Методий”, гр. Костенец; Мария-Йоана Цветкова, СУ “Христо Ботев”, с. Горна Малина; Радост Михайлова, ОУ “Д-р Иван Селимински”, гр. Сливен; Стефан Филипов, ИОУ “Христо Ботев”, гр. Велинград.

Пожелаваме им успех и ги очакваме като доброволци в групата Spelling Bee Alumni!

Казвам се Веселина Вескова Северинова – 13г., 7 клас при ОУ”Васил Левски”, гр. Златоград. Участник съм в състезанието за трета поредна година. Харесва ми това, че то дава възможност да сравня знанията си с ученици, както от нашето училище, така и от други училища.

Аз уча думите за състезанието като първо прочитам и спелувам всички думи,а след това започвам от начало,но изваждам всички сложни (непознати) думи. Разделям всички думи на части според времето, с което разполагам и ги повтарям, докато не ги запомня. Имам и други хобита като рисуване и видео игри, но се фокусирам върху училищните предмети. Класирана съм за национален кръг на състезание по БЕЛ и за втори кръг на олимпиадите по Химия и опазване на околната среда,Биология и здравно образование, Математика и История и цивилизация.

Веселина Северинова, ОУ “Васил Левски”, гр. Златоград

Казвам се Гергана Цветославова Савчева, на 14 години съм. Уча в ОУ “Валери Петров”, град Плевен и съм 7 клас. За пета поредна година участвам в Spelling Bee. В състезанието харесвам това, че ми дава възможност да усъвършенствам знанията си по английски език. Подготвям се като пиша думите (така най-лесно и бързо запомням). Интерес за мен представляват езиците. Обичам да изразявам мислите си чрез стихове. Имам няколко награди за рецитиране и за мое лично творчество. В свободното си време ходя и на народни танци. 

Гергана Савчева, ОУ “Валери Петров”, гр. Плевен

Казвам се Димитър Митов и съм ученик в 7б клас на 139 ОУ ‘Захарий Круша” в София. На 13 и половина години съм.

Участвам в състезанието за втора поредна година и използвам повечето думи, които трябваше да подготвим, в моето ежедневие.
Обичам да карам колело в планините, да стрелям с  пневматичен пистолет. Републикански шампион съм по стрелба.

Димитър Митов, 139 ОУ “Захарий Круша”, гр. София

Казвам се Иван Костадинов Данев и съм на 14 години. Уча в ППМГ “Васил Левски” – град Смолян. Участвам за 4-та година в състезанието Spelling BEE. За мен е предизвикателство да се състезавам за спелуване на английски думи с най-добрите участници. Редовно заучавам правописа и правоговора на нови английски думи. Не се налага да отделям специално време за подготовка конкретно за състезанието. Госпожа Емилия Пенчева е моята преподавателка по английски език и тя ме насочва какво точно да подготвям. Благодарен съм й!

Моите интереси са многообразни – математика, волейбол, компютърни игри и др. Имам много призови награди от различни състезания: Международно състезание “Математика без граници” – спечилил съм медали от Финалните кръгове в гр. Несебър няколко поредни години. Представях област Смолян в Национален кръг на Олимпиада “Знам и мога” и “Европейско кенгуру”, когато бях в 4. клас; участвам в олимпиади по различните учебни предмети. 

Моето хоби е волейболът. Заедно с моя отбор “Родопа Смолян” станахме републикански шампиони в нашата възрастова група за 2019 г., а за 2020 година останахме втори. 

Иван Данев, ППМГ “Васил Левски”, гр. Смолян

Аз съм Калина Дачева, на тринайсет години съм и уча в „Св.св. Кирил и Методии“, гр. Костенец. Това е третата ми година, в която участвам в Spelling Bee. Харесва ми това, че упражнявам английския език и научавам нови думи. Благодарение на госпожата ми по английски, успях да стигна до националното състезание, за което съм много благодарна. Също така тренирах сама вкъщи. Обичам да рисувам и да слушам музика. Не съм участвала в други състезания освен Spelling Bee, но обичам да карам ски, когато дойде ски сезонът.

Калина Дачева, ОУ “СВ.Св. Кирил и Методий”, гр. Костенец

Здравейте! Моето име е Мария-Йоанна Цветанова Цветкова и съм на 13 години. Уча в седми клас на СУ „Христо Ботев“, с. Горна Малина. В Spelling bee участвам вече пета година. Харесва ми, че състезанието се провежда пред публика  и че участниците се изправят очи в очи с журито.

Най-голяма помощ в ученето на нови думи ми оказва моята учителка по английски език. Всяка седмица ние “се събираме“ дистанционно и репетираме за състезанието. За да запомня по-добре някоя по-сложна дума, аз ѝ измислям рима и правя кратко стихче с нея. Също така правя и компютърни презентации, в които със снимки илюстрирам изреченията от списъците. Понякога влизам и в Quizlet.

Аз обичам да чета, да рисувам, да пиша стихотворения, да слушам класическа музика и да се разхождам в природата. Когато бях в шести клас, участвах в състезанието по творческо писане на английски език Creative writing и класираха съчинението ми за по-горен кръг. Всяка година се явявам на училищни и областни олимпиади, като тази година се класирах на национален кръг по история и две точки не ми достигнаха за национален кръг по химия.

Мария-Йоана Цветкова, СУ “Христо Ботев”, с. Горна Малина

Името ми е Радост Валентинова Михайлова. На 13 години съм и съм ученичка в 7. клас. Уча в ОУ „Д-р Иван Селимински”, гр. Сливен. Участвам в състезанието Spelling Bee за 3-та година подред. В него харесвам това, че ми помага да обогатя както английския си, така и българския си речник. Благодарение на Spelling Bee имам по-добра памет, фокус, самообладание и увереност.

Процесът на подготовка протича по следния начин: уча думите с помощта на учител (в онлайн среда) и сама – като ги препрочитам, записвам, спелувам, превеждам. Имам добра визуална памет и успявам да спелувам дума, след като я прочета и произнеса веднъж или няколко пъти.

Обичам да чета, да гледам филми, да пиша, да рисувам и да бъда в природата. Други мои училищни успехи / изяви през тази учебна година са: 1-во място в областния кръг на олимпиадата по БЕЛ, 3-то място в областния кръг на олимпиадата по Биология, минаване на национален кръг в олимпиадата по История и цивилизации и участие в Cambridge състезание в ниво A2 с резултат 97,5/100.

Радост Михайлова, ОУ “Д-р Иван Селимински”, гр. Сливен

Стефан Стефанов Филипов , 14 години , 7а клас училище ИОУ “Христо Ботев”, гр. Велинград.  Участвам за втора година в състезанието, харесва ми да уча думите.

Най-лесно научавам думите с много писане и четене. В свободното си време се забавлявам като играя видео игри.

Стефан Филипов, ИОУ “Христо Ботев”, гр. Велинград.
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram