Шампионът в Spelling Bee 2023 е Михаела Димитрова!

“Очаквай неочакваното” казва шампионката на България по спелуване на английски език.

Победител в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2023 е Михаела Димитрова, ученичка в 7 клас на ПМГ “Проф. Емануил Иванов “ в Кюстендил. Тя спелува правилно думата TECHNICIAN от кръговете с непознати думи и получи шампионската купа!

Трите неща, които най-много обича да прави е да слуша музика “Много ме успокоява. Обичам да чета книги, главно фантастика и третото е да пътувам или да си играя с котката.” По-приятно ѝ е да чете на английски.

Михаела все още обмисля плановете си за бъдещето и казва, че засега има идеи, но предпочита да не ги споделя, защото не знае накъде ще я отведе животът. “Като малка исках да стана моден дизайнер, може и тази мечта да се изпълни“.

На въпроса, защо е толкова упорита пчела и какво я е довело в състезанието по правопис на английски език, Михаела сякаш плахо, но с вътрешна убеденост разказва, че през 2020, когато била в 4 клас, решила да се включи в Spelling Bee, но ковид пандемията отменя състезанието в нейното училище. “Сякаш това ме амбицира да продължа следващата година. Честно казано не очаквах да стигна до тук”, споделя Михаела, “… всъщност очаквай неочакваното!”

И ето я днес, вече е шампион в Националното състезание по правопис на английски език за 2023 година.

“Благодарна съм на моята госпожа по английски език Йорданка Борисова,  на майка ми, която много ми помагаше и насърчаваше и на приятелите”.

Фондация КОРПлюС стартира дарителска кампания за финансиране на участието на десет финалисти в летния лагер. Необходимата сума, за да се превърне това преживяване в реалност за един участник е 400 лв., а нашата обща цел е да наберем 4000 лева. С вашата незаменима подкрепа ще финансираме участието на най-добрите сред най-добрите ученици в Летен езиков лагер. Подарете им една незабравима седмица в с. Годлево в полите на Пирин планина, изпълнена с игри, спорт, забавления и нови приятелства!

Можете да подкрепите нашата кампания на https://www.platformata.bg/bg/kauzi/2018:spelling-bee/details/campaign.html или със СМС с текст DMS BEE на кратък номер 17 777.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram