BEE Active

И тази година предлагаме на участниците в състезанията Spelling Bee и Spelling Bee JUNIOR да се включат и в съпътстваща кампания. Надсловът ѝ е BEE active, с което искаме да насърчим участниците в състезанието да бъдат физически активни като пчелите. Да се разхождат, движат, играят, бягат, което ще допринесе за самочувствието им и доброто настроение.

Знаете ли, че физическите упражнения реализират промени в мозъка, които благоприятстват мисленето и паметта. Изследвания сред ученици показват, че тези от тях, които се упражняват редовно, демонстрират повече точност при задачи за контрол на вниманието и по-голяма бързина при обработка на информацията. Според проведени проучвания, включването на физическа активност в процеса на учене води до по-високи постижения при изпълнение на задачи, свързани с четене с разбиране и смятане, отколкото когато учебният материал се възприема статично. Физическата активност е отдушник за негативни емоции като гняв, страх, и др. и повишава самочувствието, усещането за контрол и способността за справяне с предизвикателства.

Какво можете да направите с вашите ученици, за да се включите в кампанията BEE active?

Всяка седмица през следващите три месеца (м. февруари – м. април) ще ви изпращаме по едно предизвикателство. Някои от задачите ще бъдат да правите по 10000 крачки всеки ден, да организирате спортен турнир за деца и родители, да запишете видеа, в които учениците споделят любимите си спортни активности.

Изпратете вашите снимки, видеа и други материали до 20 април 2023 г., а ние с внимание ще ги разгледаме и ще наградим най-активните участници в кампанията.

Очакваме с нетърпение вашето представяне в BEE Active

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram