Запознайте се с шестокласниците на финала!

Повечето от шестокласниците участват в Spelling Bee от години, но за първи път са на финал! Това са Ваня Тетимова от СУ “Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Велинград, Даниел Кръстев от ОУ “Неофит Рилски”, гр. Дупница, Дуйгу Ибрям и Рад Георгиев от I СУ “Св. Седмочисленици”, гр. Търговище, Стиляна Попова от ОУ “Христо Ботев”, с. Катунци, Християна Георгиева от СУ “Д-р Петър Берон”, гр. Костинброд и Яна Вутова от СУ “Св. Климент Охридски”, гр. Добрич.

Пожелаваме им успешно представяне!

Здравейте! Казвам се Ваня Илиянова Тетимова. Аз съм на 12 г., 6 клас съм и уча в СУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Велинград. За първа година участвам в състезанието и ми харесва, защото научавам много нови думи на английски език. Думите пиша по 25 пъти в тетрадка и след това преговарям изреченията и превода им на английски език. Мажоретка съм. Обичам спорта и тренирам тенис на корт. Участвала съм в училищни олимпиади и състезания.

Ваня Тетимова СУ “Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Велинград

Казвам се Даниел Христов Кръстев, на 12 години съм и уча в 6 клас на  ОУ “Неофит Рилски”, град Дупница. Участвал съм общо 4 пъти в състезанието „Spelling Bee“ и ми харесва това, че мога да си затвърдя знанията по английски език. Чета думите и се упражнявам, като ги спелувам.  Участвам в състезания по математика и съм печелил първо и второ място на няколко от тях.

Даниел Кръстев ОУ “Неофит Рилски” гр. Дупница

Казвам се Дуйгу Ибрям, на 13 години съм. Уча в 1. СУ „Свети Седмочисленици“ и съм в 6-ти клас. Участвам в Spelling Bee за втори път (втора година). В състезанието ми харесва това, че научавам много нови неща. Развивам се в областта, от която се интересувам и съм сигурна, че научените думи ще ми помогнат и потрябват. Голяма е тръпката да учиш и след това да отидеш и да им покажеш какво можеш, един вид да се докажеш, а и кой би пропуснал такава възможност!                                                                                        

Аз се подготвям, учейки думите, пиша ги многократно и по този начин успявам да ги запомня. Също така много ми помогнаха и преподавателите (Светла Йорданова, Мария Атанасова и Милена Димитрова) – имахме онлайн сбирки, за да се упражняваме. Упражнявах думите и от приложението Quizlet.

Интересувам се също така и от спорт, тренирала съм 4 години гимнастика и там съм била доста успешна. Също така обичам и ми е доста интересно да се занимавам с различни езици, най-вече с английски език!      

Дуйгу Ибрям I СУ “Св. Седмочисленици”, гр. Търговище

Аз съм Стиляна Попова, на 12 години, ученичка в 6-ти клас в ОУ “Христо Ботев”, село Катунци. За първи път участвам в състезанието. Харесва ми, че научавам много нови думи. Самото състезание ме прави по-уверена и ме мотивира да продължа изучаването на английски език. Всеки ден отделям по един час да пиша и преговарям думите. 

Обичам да рисувам. Участвала съм в: “Аз и числата”; “Аз и буквите”; “Аз общувам с Европа”; достигнах до националното финално състезание на Сдружението на българските начални учители (СБНУ); Националното състезание по български език и литература “Любословие”; Състезание по чужди езици “Любословие”, където спечелих златна грамота;  Състезанието “Аз зная английски” – Многознайко, където се класирах на първо място; Регионален кръг на олимпиада по математика. 

Стиляна Попова от ОУ “Христо Ботев”, с. Катунци

Казвам се Християна Георгиева на 12 години в 6 клас от СУ,,Д-р Петър Берон’’, гр. Костинброд.

Участвам в състезанието за втора година. В състезанието ми харесва това, че научавам нови думи и ми помага да се развивам в английски език.  Състезанието е предизвикателство за мен, защото уча трудни думи и същото време изпитвам голямо удоволствие от участието си в Spelling Bee. Подготвям се заедно и моите учители по английски и с брат ми, който ме изпитва и ми помага с новите думи. В свободното си време ходя на актьорско майсторство, чета и гледам филми.

Християна Георгиева, СУ “Д-р Петър Берон”, гр. Костинброд

Здравейте! Казвам се Яна Павлинова Вутова и съм на 13 години. Уча в 6А клас в СУ “Св. Климент Охридски”, гр. Добрич.

Участвам в Spelling Bee за втора поредна година, но за първи път се класирам на национален кръг. Харесва ми предоставената ни възможност да научим толкова много нови думи, които бихме могли да използваме в бъдеще, а също така да срещнем много деца с интереси, сходни на нашите. Уча дадените ни думи, препрочитайки ги няколко пъти от списъка, после проверявам наученото, като чета преводите и си помагам с изреченията, за да съм сигурна, че съм разбрала значението на думите. След самостоятелната ми работа ме изпитват. Понякога използвам и Quizlet.

Състезавам се по математика от 1-ви клас. Харесвам я, защото тя развива въображението и логическите ми умения. Обичам да чета книги от всякакъв жанр на различни автори. Любима ми е фантастиката, защото тя те отнася в един вълшебен свят. Занимавам се с танцуване и актьорско майсторство, посещавам детски музикален театър “Дея”. Участвала съм в мюзикъли като “Чарли и шоколадовата фабрика”, “Нощта преди Коледа” и “Хотел Трансилвания”.

Яна Вутова, СУ “Св. Климент Охридски”, гр. Добрич
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram