Представяме ви петокласниците, които ще участват на финала

Сред финалистите тази година са и петима петокласници! Това са Адриана Тодорова, 5 кл. ОУ “Димитър Благоев”, гр. Велико Търново; Борислав Пантелеев от ОУ “Христо Смирненски”, гр. Хасково; Даниел Ламбин от I ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, гр. Гоце Делчев; Калина Тодорова от ЧОУ “Азбуки”, гр. София и Михаела Димитрова от ПМГ “Проф. Емануил Иванов”, гр. Кюстендил. Всички те впечатлиха не само журито, но и останалите участници в регионалните състезания със знания и непоколебимост.

Здравейте, казвам се Адриана Тодорова и съм на 11 години. Ученичка съм в 5 а клас на ОУ “Димитър Благоев”, град Велико Търново. Харесва ми да уча нови думи на английски език, затова харесвам Spelling Bee. В състезанието участвам за втора поредна година. Новите думи уча, като ги пиша и преговарям всеки ден. Освен английски език, харесвам да рисувам и тренирам катерене. Спечелих конкурс по рисуване, имам призови места в състезания по катерене.

Адриана Тодорова, 5 кл. ОУ “Димитър Благоев”, гр. Велико Търново

Аз съм Даниел Ламбин на 11 години, 5 клас от “Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Гоце Делчев.

За първи път участвам в състезанието Spelling Bee. Харесва ми, че е едно голямо предизвикателство и удовлетворението от самото участие в едно световно състезание е много голямо. Майка ми и учителката ми помагат, като ме изпитват всеки ден. Свиря на барабани, тренирам джудо, карате и шах. Обичам да рисувам. На олимпиадата по математика тази година завърших трети в областта. Взех сребърни медали на олимпиадите по математика в Тайланд, Англия и югоизточна Азия. Имам златен медал на регионален турнир по шах. Член съм на МЕНСА от 8-годишен.

Даниел Ламбин I ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, гр. Гоце Делчев

Казвам се Калина Тодорова, на 11 години от 5-ти клас, уча в ЧОУ „Азбуки“ – гр. София.

Участвам за първа година в Spelling Bee. Харесва ми приятелската атмосфера между участниците. Когато един участник победи всички други участници го поздравяват независимо дали са победили или не. Аз уча думите като ги чета и си ги спелувам, а след това пиша тези които съм сгрешила. Голямото ми хоби/интерес е да се занимавам с различни крафт неща, да слушам музика, да чета книги и да играя с различни „fidget“.

Калина Тодорова от ЧОУ “Азбуки”, гр. София

Казвам се Михаела Димитрова Димитрова, на 11 г., ученичка съм в 5-ти клас в ПМГ “Проф. Емануил Иванов“, гр. Кюстендил.

Участвам за първи път в състезанието Spelling Bee. Хареса ми това, че научих много нови думи и страхотното настроение, което създадоха изпитващите. Те бяха страхотни. С помощта на мама изрязах малки листчета, на които от едната страна написахме думата на английски, а от другата – превода. Сложихме ги в една голяма кана и си избирах листче. Така учех и превода, и спелуването. Игрите в сайта wakelet.com също ми помогнаха много.

Едно от любимите ми хобита е да гледам анимета и да чета манга, обичам да рисувам, ходя и на тренировки по спортна  аеробика. Участвала съм в много състезания по математика. С резултата ми от областния кръг на олимпиадата по математика ме приеха в пети клас в ПМГ „Проф. Емануил Иванов“.

Михаела Димитрова от ПМГ “Проф. Емануил Иванов”, гр. Кюстендил
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram