Запознайте се с финалистите в Spelling Bee 2017!

Представяме ви най-добрите 30 участници в тазгодишното състезание Spelling Bee, които на 6 май 2017 ще определят националния шампион по спелуване! Всички са талантливи деца с разнообразни интереси и умения, с много успехи и огромно желание за изява! Пожелаваме им УСПЕХ!

Казвам се Александър Георгиев Киров, на 12 години, шести клас в СУ “Димитър Благоев”, гр. Свищов. Участвам за втора година в Spelling Bee. При подготовката си срещнах трудни и лесни думи, но не мога да посоча коя от тях ме е затруднила най-много. От три години свиря на китара. Имам YouTube канал и страници в социалните мрежи (Facebook, Twitter, Google+), чрез които популяризирам своите изпълнения.

 

Казвам се Берна Мустафова на 12 години от 6б клас при ОУ “П. Хитов” град Сливен. За първа година участвам в състезанието Spelling Bee и най- трудната ми дума беше mispronounce. Участвала съм в много олимпиади по български език и литература, математика, география и човек и природа, успях да стигна до 3 то място на регионалните кръгове, миналата година получих награда от кмета на града за успехи.Обичам да чета книги и любимата ми е Алиса в страната на чудесата.

 

Казвам се Виктория Димитрова Йорданова, на 11 съм, в пети клас съм и уча в ПМГ “Проф. Емануил Иванов” – град Кюстендил. Участвам в Spelling Bee за втора година и според мен най-трудната дума от тазгодишния списък е conscientious(дума от последните 100).
Най-голямото ми хоби е рисуване. Печелила съм състезания като Лингвистичното кенгуру и училищния кръг на Spelling Bee в моето училище миналата година.

 

Казвам се Виктория Бойкова Петрова и съм на 14 г. Уча в ОУ „Петко Р. Славейков“, гр. Варна, VII клас съм. Участвам в Spelling Bee за четвърта година, като за втори път достигам националния кръг. За мен най-трудната дума в тазгодишния списък е mayonnaise. Обичам да чета, да слушам музика, да създавам различни геометрични композиции и подобни неща. Интересувам се от математика, като участвам в многобройни състезания и имам известни постижения. Едно от най-големите от тях е достигането ми до националния кръг на олимпиадата по математика. Занимавам се с английски език от девет години, като тази година покривам ниво B2 (FCE). Участвах в олимпиадите по математика, български език, химия, география, физика, история и на всички, освен на тази по български, се класирах на областен кръг.

 

Името ми е Енислав Енчев Енчев от СУ,,Свети Климент Охридски‘‘ , град Добрич.
На тринайсет години съм. Уча в 7-ми клас – художествена паралелка.
Участвам за трета поредна година в състезанието. Най- трудната дума от тазгодишните е miscellaneous ( разнообразен).
Любимите ми хобита са да чета книги (за предпочитане фантастика) и да играя видеоигри. Имам награди от заети призови места в състезания по математика, като: Европейско Кенгуру, Областна Олимпиада по Математика, Коледно Математическо Състезание , Великденско Математическо Състезание, Математическо състезание „Черноризец Храбър”.

 

Името ми е Иван Валериев Сиянов. На 12 години съм и уча в 6б клас на Средно Училище “Цар Симеон Велики” в град Видин. Участвам за втора година в Spelling Bee.
За мен най-трудната дума от тазгодишният списък за подготовка е: invigorate
В свободното си време обичам да карам колело, да играя баскетбол и да играя на компютърни игри.

 

Казвам се Марио Димитров Манчев и съм на 10 години. Ученик съм в 4г клас в СУ “Васил Левски” – град Карлово. Участвам в състезанието Spelling Bee за първи път. Най-трудната дума от тазгодишния списък за подготовка ми беше deliberately.
Обичам да чета книги и факти за историята на България, както и да строя различни неща с конструктор. От първи клас се занимавам усилено с математика. Печелил съм 1-во място на Коледното математическо състезание в 1-ви клас и Великденското математическо състезание в 1-ви и 2-ри клас провеждано в ПГ “Ген. Владимир Заимов” – град Сопот от Съюза на математиците в България. През 2014 г. се класирах и участвах в Националното финално състезание провеждано от СБНУ.

 

Здравейте! Казвам се Никол Петрова, на 13 години, в 7 клас. Уча в СУ “Иван Вазов” град Плевен.
Участвам в Spelling Bee от 4 години, като за трети път съм на финал. Най-трудната не бих казала, но най-особената за мен дума от тазгодишния списък е accumulate. Обичам да рисувам, също да чета книги. Харесвам математика и съм много заинтересована към Химия и Биология. Тази година участвах в олимпиадите по Химия и Физика, като се класирах до Областен кръг. Кандидатствах за Американския колеж в София и ме приеха. Радвам се, че отново достигам до финал и ще покажа всичко от себе си!

 

Казвам се София Николаева Соколова, на 11 г., 4Б клас в 122 ОУ “Николай Лилиев”.
Това е първото ми участие, думата, която най-много ме затрудни е “Glacier”.
Обичам да чета книги, понякога пиша разкази и съчинения. Обичам да пея, да танцувам и рисувам. Участвала съм в състезание по владеене на Английски език за 3-ти клас в 49 ОУ “Бенито Хуарес”, където завърших с максимален брой точки.

 

Аз съм Яна Василева на 14г. в седми клас. Уча в ПМГ “Акад. Иван Гюзелев”. За първа година участвам в това състезание, и за мен може би най-трудната дума в списъка беше COLLOQUIAL и много се радвам, че не се падна точно на мен.😝 Нещото, което най-много обичам да правя е да слушам музика. Имам успешни представяния главно по математика.

 

Казвам се Елена Костадинова Бозукова и съм на 14 години в 7 клас – ПМГ “Яне Сандански” – гр. Гоце Делчев.
В състезанието Spelling Bee участвам за втора поредна година. Най-трудната ми дума от тазгодишния списък беше occasionally (понякога).
Имам различни интереси, но най-много обичам да плувам и карам ски.
Участвала съм в различни състезания и олимпиади и съм печелила призови места. За предходната учебна година имам бронзов медал на национално състезание по История.

 

Казвам се Мартин Иванов Фильов и съм четиринайсетгодишен ученик от 7а клас. Уча в ОУ ”Св.св. Кирил и Методий”, гр.Костенец и участвам в състезанието Spelling bee за втора година.
Не мога да посоча конкретна дума, която да ме е затруднила най-много, защото определено в списъка имаше както и много прости, така и доста на брой трудни думи.
Свободното си време прекарвам на пистата, тренирайки усилено лека атлетика и навън с приятели. Други занимания, които ми доставят удоволствие са фитнес, плуване, волейбол и туризъм. Правейки lip sync видеа в Musical.ly е начин за мен да изразя креативност, импресивност и оригиналност. Най-много се интересувам от медицина, но това не изключва интереса ми и по другите предмети, които изучавам в училище.

 

Казвам се Арзу Бюлент Мехмед. На 13 години съм, уча в 7. клас в училище СУПНЕ “Фридрих Шилер”, град Русе. Участвам в Spelling Bee вече трета година и втора година представям града в националния кръг на състезанието. Нямах спънки при ученето на списъка и няма определена дума, която да ме е затруднила много. Занимавам се с изобразително изкуство, волейбол и пиано, но успешно съчетавам училищната работа с хобитата ми. 🙂

 

Казвам се Никола Николаев Славов и съм на 12 години. Ученик съм в VI клас на ПГПЧЕ”Петър Богдан” – гр. Монтана. Участвам за трети път в Spelling Bee. Най-трудната дума за мене в тазгодишния списък беше cantankerous. Свиря на китара, рисувам, играя тенис. Имам спечелени призови места в състезания по математика – „Европейско кенгуру”, Коледно математическо състезание, Математическо състезание „Св. Георги Победоносец”. Печелил съм награди в национални и международни конкурси за детска рисунка – трето място в международен конкурс на Община Медиана, Сърбия, второ място в Национален ученически конкурс „Куба – далечна и близка”, Наградата на Община Казанлък в Национален конкурс за детска рисунка„Траките” и други. В свободното си време обичам да излизам с приятели.

 

Казвам се Красимир Велков, на 13 (7 клас) от СУ “Сава Доброплодни”, Шумен. Участвам за трета година, за втора стигам до регионалния кръг, а за първа – до националния. Според мен най-трудната дума от списъка е “surreptitious”
Извън училище се занимавам с народни танци, излизам с приятели и се занимавам с други малки, но интересни неща.

 

Казвам се Любомир Ясенов Янев, на 13 години от София. Ученик съм в седми клас в ЧОУ “Меридиан 22”. Участвам за трета година в състезанието и миналата година също бях победител в моето училище и финалист. Най-трудната ми дума досега е deliberately. В свободното си време обичам да играя компютърни игри и тенис на маса.

 

Казвам се Симонна Стоянчева. На 14 години съм, в 7б клас. Уча в СУ “Св.св. Кирил и Методий”, град Козлодуй. Участвам за трета година в Spelling Bee.
Най-трудната дума от тазгодишния списък за мен е: simultaneous.

 

Казвам се Фиона Тотън на 13 години от 7б клас при ОУ “Д-р Иван Селимински”, гр. Сливен. За трета година участвам в Spelling bee и думата, която най-много ме затрудни е millennium. Обичам да чета и да слушам музика.

 

Здравейте, казвам се Калия Николова, на 14 години от 88 СУ “Димитър Попниколов”, София. За трета поредна година участвам в състезанието и се класирам за националния кръг. Най-трудната дума за мен от тазгодишния списък е colloquial. Имам много хобита, но най-любимо ми е слушането на музика.

 

Казвам се Константин Тренчев, на 12 г. Ученик съм в пети б клас на СУ „Васил Левски”гр. Велинград. Участвам в състезанието Spelling bee за първи път и съм много развълнуван от това, което ми се случва.
Участвал съм в редица математически състезания и имам известни постижения, като 2-ро място на регионални математически турнири „Иван Салабашев” и „Черноризец Храбър”. Тази година съм втори на регионалния кръг на олимпиадата по история.
Обичам компютърните игри и книгите. Любими са ми историческите епоси. Често гледам и телевизия. Любимите ми канали са National Geographic; History; Discovery.

 

Казвам се Мелиса Ахмедова Кемалова, 13 год., 7а кл, ОУ “Св.Св.Кирил и Методий” гр.Силистра
Участвам за четвърта година в състезанието, а на национален финал съм за първа година. Най-трудна дума ми беше думата meaningful.
Обичам да слушам к-pop и да танцувам.

 

Казвам се Айсел Тахчиева, на 13 години, в 7 клас. Уча в СУ “Методий Драгинов” с. Драгиново. Участвам в Spelling Bee за втора година и за пръв път съм на финал. Най-трудната дума за мен от тазгодишния списък е unscrupulous. Обичам да рисувам. Участвах в олимпиадите по български език, Химия, Биология и Физика.

 

Казвам се Бояна Цветковска. Аз съм от град Пловдив. Уча в ОУ”Алеко Константинов” и съм в 7 клас.
На състезанието “Spelling bee” се явявам за четвърта поредна година. Най-трудната дума за мен от списъка беше “colloquial”.
Обичам много английския език и се явявам на различни състезания. Тази година спечелих 3 място на Националния кръг на състезанието по английски език на Pearson Longman- ниво Breakthrough.
Името ми е Ивана Пожарска и съм на 13 години. Уча в СУ “Васил Левски”, град Брезник и съм седми клас. За втори път участвам в състезанието Spelling Bee. Не мога да посоча конкретна дума, на която се затрудних. Вроятно miscellaneous и conscientious бяха сред доста трудните думи в списъка. В свободното си време обичам да чета, да рисувам, да карам колело и да се разхождам сред природата. Печелила съм много литературни конкурси, както и трето място на състезание по математика. Често се явявам на олимпиади по различни предмети.

 

Казвам се Петя Eмилова Кирилова и съм на 14 години. Уча в СУ ,,Васил Левски”, град Брезник. Участвам в състезанието Spelling bee за втора година. Не мога да посоча най-трудната дума от тазгодишния списък, защото има трудни и лесни. В свободното си време обичам да слушам музика, да излизам с приятели и да рисувам. Ходя на частни уроци по немски и английски. Участвала съм в олимпиади по математика и съм печелила първо място в училище.
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram