Запознайте се с нашите финалисти!

Днес ще ви представим най-малките участници в Spelling Bee 2021, които се представиха блестящо на регионалните състезания и се класираха за националния финал!

Четвъртокласниците Антония Стоянова от СУ “Йоан Екзарх Български”, гр. Шумен, Ана Постълуейт от СУ “Иван Вазов”, гр. Плевен и Даниел Тинков от ЧСУ “Дружба”, гр. Пловдив не само пишат правилно на английски език, но имат и много други интереси и таланти. Не се притесниха от конкуренцията на по-големите участници и с увереност и усмивка стигнаха до финала!

Аз се казвам Антония Боянова Стоянова, 10 год., 4. клас, СУ “Йоан Екзарх Български”, гр. Шумен. Участвам за първа година в Spelling Bee, но съм участвала и спечелила Spelling Bee Junior миналата година. Харесва ми да уча нови думи, защото ми помагат да общувам по-лесно с връстници от други страни. Старая се всеки ден да научавам по няколко думи, а след като мина през всички, ги преговарям и наблягам на тези, които ме затрудняват. Извън състезанието, обичам да играя на видео игри и да чета книги, а също и да спортувам – тренирала съм художествена гимнастика и плуване, като имам отличия и в двата спорта.

Антония Стоянова, 4 кл. СУ “Йоан Екзарх Български”, гр. Шумен

Здравейте! Казвам се Даниел Тинков, на 11 години съм.  Аз съм 4-ти клас в ЧСУ “Дружба”, гр. Пловдив.
За първи път участвах в състезанието Spelling Bee , когато бях втори клас. Тази година участвам за трети път.
SPELLING BEE ми харесва , защото научавам много нови неща. Уча думите навсякъде и по всяко време 🙂 Изработил съм си система за учене. Уча думите устно. Започвам от най-трудните. Преди да започна да уча някоя дума, първо я “изследвам “ – как мога да я разделя на части, особености, как се произнася. След това я уча с превод и дадените примери. Накрая, като науча думите, майка ми ме изпитва вкъщи. А в училище ме изпитва госпожа Ангелова, която ми преподава по английски.
Зимата обичам да карам ски, а лятото – колело и тротинетка. Много обичам да чета книги.
Също така чета детски енциклопедии и списания на английски. Гледам филми, предавания, клипове, които са на английски или с английски субтитри. Фен съм на Star Wars. Не само на филмите, но и на всичко свързано със Star Wars. Любим герой ми е Люк Скайуокър. Обичам да играя на мултиплейър игри с приятели. Любимата ми игра е Minecraft.
Участвам в състезания и олимпиади организирани в училище, защото искам да разбера какво съм научил и знам. Имам успехи и медали.

Даниел Тинков, 4 кл. ЧСУ “Дружба”, гр. Пловдив

Аз се казвам Ана Постълуейт, на 10 г, 4 В клас, СУ Иван Вазов, гр. Плевен.

Харесвам състезанието, защото така научавам нови думи. Искам да стана писател, когато порастна и знам, че за да пиша книги на английски трябва да обогатявам английския си речник
Мама или сестра ми ме изпитват на думите, след като ги огледам и ограждам думите, в които срещам трудности. 
Обичам да рисувам, да чета и понякога да снимам. Също обичам да готвя със сестра ми. Спечелила съм медали в няколко състезания по математика в моето училище. 

Ана Постълуейт, 4 кл. СУ Иван Вазов, гр. Плевен
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram