Запознайте се с финалистите в Spelling Bee Junior 2022!

За първи път и малките пчелички ще се състезават във финален кръг. 🐝
Представяме ви най-добрите участници в Spelling Bee Junior 2022, които ще премерят сили на 14 май в Парк Хотел “Москва” в София. Всички те обичат английския език и очакват с нетърпение да покажат знанията си пред публика. Пожелаваме им успех! 🐝🐝

Казвам се Божидар Александров Илков, ученик от II в клас на Второ основно училище „Димитър Благоев“ гр. Благоевград. Участвам за първа година в Spelling Bee Junior. Състезанието ми харесва, защото се състезавам с много други деца на английски език. Любимата ми английска дума е super. Свиря на цигулка, обичам да се разхождам и да играя баскетбол. Увлича ме и географията.

Аз съм Валерия Сашкова Петрова, на 11 години, 4а клас, от НУ “Иванчо Младенов” – гр. Враца. Участвам в Spelling Bee Junior за втора поредна година. Много ми харесва, защото научавам много нови думи, които ми помагат и в часовете по английски език. Моята любима дума на английски език е sweet. Обичам да чета, рисувам и пея. Освен английски език обичам и математиката. Спечелих златен медал на състезанието “Черноризец храбър” през 2020 година и бях първа по успех в цялата област.

Казвам се Ива Филипова, на 10 години, от Ботевград. Уча в ОУ “Никола Йонков Вапцаров” и съм в четвърти клас. Участвам в “Spelling Bee Junior” за първи път. Състезанието ми харесва, защото е свързано с нещо, което много обичам и в което съм силна – английския. Едва ли някой ще ми повярва, но аз не уча думи, повечето просто са в главата ми. Имам часове по английски език единствено в училище, където преподавател по английски е г-жа Димитрова, тя много ми помага. С мама пък често се забавляваме, говорейки на английски. Любимите ми думи са “crystals” и “cats”. От няколко години събирам камъни и кристали, доста интересно е. Обичам много и рисуването. Тази година участвах за първи път и в състезанието по английски Kangaroo Global Linguistics, с резултат commended на националния кръг. 🙂

Казвам се Самуил Стоев и съм на 10 години. Ученик съм в 3 клас и уча в 81 ИСУ „Виктор Юго“ – гр. София. В Spelling Bee Junior участвам за първа година. Състезанието е изключително забавно и обогатява знанията ми по английски език. Това, че успях да стигна до финала, ми дава допълнително самочувствие и увереност и ме стимулира да уча все повече нови думи. Най‑много ми харесват кръговете с непознати думи, защото тогава състезанието става по‑трудно, но и още по-интересно. Любимата ми английска дума е accurate – точен. Моето хоби са езиците. Освен от английския се интересувам от руски, испански и немски език. Обичам да чета книги. Любими са ми енциклопедиите, от които научавам интересни факти и получавам информация от различни области. В свободното си време обичам да играя тенис на корт, боулинг и баскетбол. Всяка година се явявам на състезанието „Европейско Кенгуру“ по математика, участвам и в училищното състезание по краснопис.

Здравейте, аз се казвам Ива Пеева, на 10г. и съм ученичка в четвърти клас в ЧСУ “П.Р.Славейков”, гр. София. Участвам за първа година в състезанието, но много ми харесва, защото научавам нови неща и се забавлявам да спелувам. Любимата ми английска дума е turtle, не само защото обичам костенурки. Харесвам да рисувам и да научавам нови неща. 

Аз съм Богомил Димитров Димитров, на 10 години, 4а клас, СУ “Иван Вазов”, гр. Плевен. Участвам за първа година в това състезание. Всичко ми харесва – участниците, журито и начина на провеждане на самото състезание. Любимата ми английска дума е acorn. Харесвам жълъди. Също така, обичам много да пътувам и да се запознавам с различни религии.

Казвам се Александра Малинова, на 10 години съм, в 4 клас на ОУ “Д-р Петър Берон”, гр. Пловдив. В Spelling Bee Junior участвам за втора поредна година и ми харесва състезателния дух. Любимата ми английска дума е study.

Здравейте, казвам се Ема Даниелова Борисова и съм на 10 години, от 4 клас в СУ “Христо Ясенов”, град Етрополе. За първа година участвам в състезанието Spelling Bee Junior. Харесва ми да спелувам думи на английски език, а любимата ми английска дума е flower. Обичам да пея и да танцувам. Свиря на пиано, играя в танцов ансамбъл по народни танци и пея в детска вокална група. С ансамбъла сме печелили първо място във фолклорен фестивал. Също така съм печелила медали от училищни състезания. Музиката и английският езиак са моята страст.

Аз съм Кристиян Кирилов Димчев, на 10 години, от 4а клас. Уча в СУ “Св.Климент Охридски” – град Костенец. Участвам за първа година в Spelling Bee Junior. Това състезание ми харесва, защото обогатява и развива уменията на децата по английски език и ги учи как да се представят на сцена пред публика. Забавно е и си затвърждаваш думите. Любимата ми дума е Lollipop, защото това е името на едната ми песен. Моето хоби е да създавам музика и да си опреснявам английския език, като гледам различни детски клипчета.Обичам и да излизам с приятели. Участвам и в други училищни състезания – „Знам и мога“, класирах се за регионалния кръг.

Казвам се Лора Мартинова Маринова. На 11 години съм и съм ученичка в четвърти клас на СУ „Панайот Волов“ – гр. Шумен. Участвам в Spelling Bee Junior за първа година. Състезанието ми харесва, не само защото научавам много, а и защото, колкото и да е странно, с останалите участници ставаме приятели. Дори се шегуваме, че заедно можем да бъдем чудесен отбор! Любимата ми английска дума е always – зарежда ме с много положителни емоции. Интересите и любимите ми занимания са свързани с природата, изкуството и спорта. От три години съм член на клуб „Зелени патрули“ в нашето училище. Рисувам, тренирам лека атлетика и пея във вокална група. Имам награди от различни изяви в тези области.

Казвам се Сиана Димитрова Димитрова и съм на 9 години. Ученичка съм в трети клас на ОУ „Петко Рачев Славейков“ гр. Варна. Участвам за първа година в Spelling Bee Junior. Състезанието ми харесва, защото обогатява речника ми, изправям се пред нови предизвикателства и се забавлявам. Всички думи ми харесват, но любимата ми е CUCUMBER (краставица). В свободното си време се занимавам с ментална аритметика, състезателна математика, плуване и актьорско майсторство. Пея в трио „Славейче“, където изпълняваме народни песни и представяме училището на празници и концерти. Печелила съм много състезания по ментална аритметика, като през месец февруари завоювах една от титлите „Шампион“ на провелата се в Дубай международна олимпиада „Horus International Mental Mathematics Championship“. Имам медали и от други училищни състезания, като Математически турнир „Иван Салабашев“ и „Математика без граници“. Извън заниманията ми обичам да се срещам с приятели, да пътувам и да играя с кучето ми.

Казвам се Стефани Илиянова Дадришка, на 10 години, IV клас, ученик в СУ ,,Георги Бенковски” град Пазарджик. В Spelling Bee JUNIOR участвам за втора година. Любимата ми английска дума е electricity. Изучавам Англйиски, Немски и Италиански език в Образователен Център Логос град Пазарджик. Имам сертификат Cambridge YLE Movers.

Казвам се Никола Иванов, на 9 години и уча в IV клас в СУ „Летец Христо Топракчиев“. Участвам за втора година. Харесва ми, защото научавам нови думи на английски език. Интересно ми е и е вълнуващо да участвам в състезанията. Моята любима дума е emerald-смарагд. Интересна ми е математиката, занимавам се с колоездене. Тренирам в отбор „Омега“ в Божурище. Класирал съм се на втори и трети места в състезания по колоездене. Участвам в състезания по математика, от където също имам медали. На състезанията и олимпиадите от календара на МОН давам най-добри резултати за София област през тази учебна година.

Здравейте! Казвам се Ирем Исмаил. На 11 години съм. Уча в СУ „Йордан Йовков”, гр. Кърджали и съм в 4 клас. Участвам за първа година в състезанието Spelling Bee Junior. В него ми харесва, че научавам много нови думи и че мога да изпробвам знанията си срещу други ученици. Любимата ми английска дума е beautiful. Хобитата ми са да свиря на пиано и да рисувам. Интересни са ми езиците – харесва ми как едни и същи емоции ги описваме на различни езици. Класирах се за националния кръг  на състезанието Кangaroo Global Linguistics, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България за втори път. Участвам също и в други олимпиади и състезания, свързани с английски език.

Аз съм Данимир Даниелов Ангелов, 10 години, ученик в 4 клас в СУ “Христо Ботев”, град Тутракан, област Силистра. За първа година участвам в Spelling Bee Junior. Харесва ми научаването на нови думи, представянето пред публика, а също и красивия медал. Любимата ми дума на английски език е smartphone. Интересувам се от технологии и новостите в тази област. Участвам в много състезания. Най-добрите ми постижения са: 3-то място в Общинския кръг на Интердисциплинартата олимпиада “Знам и мога”, а в Областния кръг съм шести, в състезанието по компютърно моделиране заех 2- ро място в Общинския кръг, както и в състезанието на СБНУ съм класиран за националното финално състезание.


Казвам се Мария Генчева. От град София съм и съм ученичка от 4в клас в 81 СУ “Виктор Юго”. За първа година участвам в състезанието Spelling Bee Junior и много ми харесва. Научавам много нови думи и се запознавам с нови приятели. Любимата ми английска дума е confident. Тази година участвах и в състезанията “Знам и мога”, “Kangaroo Global Linguistics”. Kласирах се за участие и в трети кръг на училищното състезание по краснопис.

Казвам се Микаела Станчева от Варна на 10 години . Уча в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в 3 клас. Участвам за първа година в състезанието. Любимата ми английска дума е – favourite. Интересите ми са в областта на английския език, спортната гимнастика  и модерния балет. Тази година се класирах и за националния кръг на PTE  FIRSTWORDS, но поради съвпадане на датите на двете състезания предпочетох да се явя на Spelling Bee.

Казвам се Георги Русанов от 4 клас, на 10г., от 83 ОУ “Елин Пелин”. Участвам за втори път в състезанието. Обичам да уча английски език. Любимата ми дума е successful.

Казвам се Йоана Видаркинска. На 10 години съм и съм четвърти клас. Уча в ЧОУ „Светлина”. Участвам за първа година в състезанието. Харесва ми, че имам възможността да научавам нови думи и да обогатявам знанията си по английски език. Любимата ми дума на английски е successful. Обичам да играя с приятелите си и да танцувам. Тази година спечелих кенгуру по английски език и се класирах за финалния кръг.

Казвам се Валентино-Хрис Миленов Даскалов и съм на 8 години. Аз съм от гр. Плевен. Уча в ИНУ „Христо Ботев“ и съм във втори клас. Изучавам английски език от 4 годишен под ръководството на моята баба, която е била дългогодишно преподавател по английски език. Участвам за първи път в Spelling Bee Junior. Харесвам състезанието защото имах възможността да обогатя своя речник и същевременно да се забавлявам. Моята любима английска дума е competition. Обичам да играя футбол в свободното си време, но обичам и предизвикателствата. Редовно участвам в състезания по математика. Имам няколко спечелени медала от „MATHEMATICS WITHOUT BORDERS“.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram