Запознайте се с финалистите в Spelling Bee Junior 2024!

Представяме ви най-добрите участници в Spelling Bee Junior 2024, които ще премерят сили на 21 април в Американския Колеж в София. Всички те обичат английския език и очакват с нетърпение да покажат знанията си пред публика. Пожелаваме им успех! 🐝

Аз се казвам Георги Аврамов на 9 години. Ученик съм от III „д‘‘ клас, в ОУ „Св.св. Кирил и Методий‘‘, град Варна. Участвам в състезанието за първи път. Харесва ми, че научих много нови думи и изрази на английски език. Уча заедно с един от родителите си, като той ми казва думата на английски език, аз я спелувам и след това я превеждам на български. Много обичам да чета книги на български и английски език. Участвам редовно в състезания по математика. Имам златни и сребърни медали.

Казвам се Борис Стоянов. Аз съм на 8 години, 3г клас и уча в ОУ „Иван Вазов“, гр. Силистра. Участвам за първа година в Spelling Bee и ми харесва това, че думите са дадени с  превод и изречения и мога да науча много неща. Уча думите, като ги чета и като слушам произношението им на компютъра.

Обичам да играя футбол, за да се закалявам. Участвам в много състезания, като“ Математика без граници“, „Моята родина“, „Таралеж“ и др. Веднъж спечелих златен медал на „Математика без граници“ с 32т от 40т. Вече съм завоювал 24 медала от различни състезания.

Казвам се Йоан Тасков, на 10 години, в 4а клас и уча в СУ “Св. Климент Охридски” – град Костенец. Участвам за първа година в Spelling Bee Junior. Състезанието ми харесва, защото обогатявам знанията си по английски език, запознавам се с нови деца, а най-добрият получава медал. Подготвям се за състезанието, като чета думите и превода, спелувам ги и ги използвам в изречения. Понякога и пиша думите. Обичам да играя видео игри и занимателни игри по английски език и да карам колело. Не съм участвал в други състезания.

Казвам се Мартин Ашиков. На 9 години съм. Уча в 3Б клас на Основно училище “Димитър Благоев” в град Велико Търново. За първа година участвам в състезанието. Много ми харесва да уча нови думи и да ги произнасям буква по буква. Всеки ден чета думите от списъка и преговарям с мама. В свободното си време обичам да играя компютърни игри и футбол. Имам много успехи в училищни състезания.

My name is Mina Hristov. I am 10 years old from Blagoevgrad. I study at 9th Elementary School ”Peyo Yavorov”. This is my first year as a Spelling Bee contestant. I like it because it’s a good challenge for me. My mom helps me prepare and I usually write the words.

I like a lot of things, for example, contemporary and Traditional Bulgarian dances. With my dance group, we participate in many dance competitions and festivals. I like languages, and I am currently studying Swedish. Also, one of my favourite things is playing online games. Last but not least, I love sketching. I want to be an animator.

Казвам се Теодор Иванов, на 8 години, ученик в 3Г клас на СУ “Иван Вазов”, Плевен. Участвам за първа година в състезанието “Spelling Bee”. Щастлив съм, че разширих английския си речник, и че спечелих награди :). Запознах се и с нови деца. Уча по 15-20 думи от списъка всеки ден като ги чета, спелувам и записвам в тетрадка на български и английски по няколко пъти, според трудността. След като приключа с целия списък, ги преговарям няколко дена, а след това родителите ме изпитват всеки ден до състезанието по 30-40 минути върху случайни думи от целия списък, така както се провежда самото състезание. Отбелязваме трудности и пропуски и наблягам на тях. Обичам да карам колело, да играя футбол и разбира се – електронните игри. Не съм участвал в други състезания.

Здравейте, казвам се Ива Георгиева и съм на 10 години от гр. Банско, ученичка в 4 клас, НУ “П. Хилендарски” с класен ръководител г-жа Соня Юнчова. В състезанието Spelling Bee Junior участвам за втора година, като в миналото издание отново станах победител в нашето училище, а в регионалното състезание в Благоевград се класирах на 9то място. Състезанието много ми харесва, защото още от малка се влюбих в английския език и съвсем сама започнах да уча думи, изречения, даже питаха мама дали не съм израснала в чужбина заради акцента ми😁. Обичам да чета книги и да рисувам, обичам кученца и най-вече Роузи, моят Кинг Чарлз шпаньол. Обичам разходките с баба и дядо в любимата Пирин планина. Искам да стана художник като моята по-голяма сестра, която учи рисуване в София и е много добра в това. Освен с английския доста добре се справям с математиката и българския език. На всички участници пожелавам здраве и успех. Дано повече деца успеят да се докоснат до магията на състезанието Spelling Bee. Благодаря на организаторите за невероятното изживяване 🌹💗

Казвам се Зорница Парашкевова, на 10г. съм. Уча в 4а клас в ОУ “Валери Петров” – гр. Плевен. Участвам в Spelling Bee за втора година. Харесвам състезанието, защото научавам нови думи и се запознавам с други деца на моята възраст.  Подготвям се с помощта на файловете за слушане, повтарям думата, спелувам и след това превеждам на български. Част от думите вече сме ги учили и в училище. В свободното си време гледам телевизия или играя с приятели. Обичам да рисувам. Участвала съм и в други състезания, миналата година взех сребърен медал в състезанието по български език “Аз съм българче”.

Аз се казвам Ивайла Димитрова и съм на 11 години. Ученичка съм в 4 клас и уча в СУ “Христо Ботев”, гр. Нова Загора. Участвам за втора година в състезанието Spelling Bee Junior (като първата година стигнах до регионален кръг) и много ми харесва, защото обогатявам знанията си по английски език. Думите уча като ги свързвам с неща от ежедневието си. Тези думи, които са с по-особен правопис, ги пиша по няколко пъти, а по-дългите думи разделям на части. Моите хобита са музиката и спортът. Участвала съм в състезания по латиноамерикански танци и в олимпиади по различни учебни предмети. Пея във вокална група “Пеещи ноти”. Тренирам кикбокс и лека атлетика.  

Казвам се Изабелла-Грация Халачева и съм на 9 години, уча в ЧОУ “Д-р Петър Берон” в София. Участвам в Spelling Bee състезанието за втора година.  Харесва ми това, че в Spelling Bee се запознавам с много нови хора и че обогатявам речника си. Уча думите като първо ги чета и ги спелувам на глас. След това с мама или тате ги преговарям. Другите ми хобита са да играя тенис и таекуондо. Имам и шест медала от “Математика без граници” (4 бронзови и 2 сребърни) и един бронзов от таекуондо. 

Казвам се Николета Пюскюлева. Аз съм на 11 години, 4 клас и уча в ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, гр. Костенец. Участвам в Spelling Bee за втора година. И миналата година се явявах на националния кръг. Харесвам състезанието, защото научавам много нови думи и ми е забавно. Моята госпожа ме подготвя всеки ден. С нея упражнявам всички думи. Хобитата ми са различни. Обичам да създавам и качвам клипчета в YouTube, а също обичам и да рисувам. Отскоро имам домашен любимец – котето Корни, за което се грижа с много любов.

Казвам се Екатерина Башева, на 9г., от 3а клас в ОУ “Иван Вазов” – гр. Русе. В състезанието участвам от първи клас, т.е. за трета година. Учим думите с мама, тя ми казва думите и аз ги спелувам. Ако сбъркам, я пиша. Обичам да рисувам и да танцувам, обичам историята и географията, миналия месец спечелих медал от националното състезание “Моята родина”. Със състава ми по модерен балет сме печелили конкурси тук и в Румъния.

Казвам се София Медлок. Аз съм на 10 години, уча в НУ “Св. П. Хилендарски” и съм в 4 клас. Участвам в Spelling Bee за втора година. В състезанието ми харесва вълнението, което изпитват участниците и аз. Моят баща ми помага да уча думите и когато съм готова ме изпитва. Имам много други интереси – да карам ски, да чета книги, да плувам, играя тенис и да уча немски. Участвах в състезанието Goethe по немски език. Беше доста трудно, но финалният ми резултат от теста беше 54/60.

Казвам се Виктор Атанасов, на 10 години и съм в 4 клас на 25 ОУ “Д-р Петър Берон” в София. Участвам за втора поредна година в състезанието. Миналата година стигнах до регионалния кръг. Освен надпревара с думите, за мен Spelling Bee е и състезание за издръжливост на ума и концентрацията. Харесва ми както емоцията и напрежението, така и това, че мога да обогатявам речника си на английски. Не уча думите с писане, а с говорене и с асоциации с други думи с подобно звучене и правопис. Използвам и свободното си време да упражнявам непознати думи с родителите си. В свободното си време чета книги, играя и гледам футбол, плувам и играя на компютърни игри, от които също научавам нови думи. Обичам и да пътувам.

Казвам се Симеон Кръстев. Аз съм на 10 години, ученик от 4а клас във Второ ОУ “Христо Смирненски” – гр. Берковица, обл. Монтана. Участвам за втора година в това състезание. Харесва ми това, че имам възможност да ме изпитат и др. Преглеждам самите думи, спелувам си ги наум, гледам и превода. Обичам математиката, обичам да играя футбол и волейбол. Имам интерес към компютрите.

Казвам се Атанас Димов и съм на 10 години. Ученик съм в 4 клас в ОУ “Георги Кирков”, Казанлък. За първи път участвам в състезанието Spelling Bee Junior. Харесва ми да научавам нови думи, да ги спелувам и да виждам как печеля. При подготовката уча думите с моята учителка по английски език Любена Койчева-Тянова и с моята майка. Първо чета думите, а след това ги упражнявам чрез забавните упражнения в Quizlet и Wordwall. В свободното си време обичам да играя видеоигри, да рисувам, да излизам с приятели, да играя тенис и футбол, да гледам видеоклипове на английски език.

Казвам се Мартин Мишев и съм на 10 години. Ученик съм в 3Г клас на ЧОУ “Света София”. Участвам в Spelling Bee за втора година. Харесва ми, че състезанието ми помага да уча нови думи по английски език и ми дава възможност да се представя пред публика. Чета списъците с думи и след това преговарям думите, като спелувам всяка дума и казвам значението й на български език. Обичам да чета книги и да рисувам. Участвам редовно и на състезания по математика, като съм печелил златни, сребърни и бронзови медали.

Казвам се Димитър Пенев, на 10 години. Ученик съм в 3 клас в ОУ “Кочо Честеменски”, Пловдив. Участвам за втора година в състезанието “Spelling Bee Junior”, като миналата година станах трети на регионалния кръг в Пловдив. Състезанието ми харесва, защото научавам много нови думи на английски език, имам възможност да се запозная с други деца и да покажа знанията си.

Много обичам да гледам научно-популярни филмчета на английски, особено за Космоса. Обичам да играя и на компютърни игри, а понякога играем онлайн заедно с мои приятели от Великобритания. Говорим на английски, разбира се. Затова голяма част от думите, които трябва да научим за състезанието, са ми вече познати, а тези, които са ми непознати или ме затрудняват, уча заедно с майка си. Тя ми помага, като чете думите, а аз ги превеждам и спелувам.

В свободното си време обичам да играя на шах и скрабъл, да карам колело, да тренирам футбол и тенис на маса. Редовно участвам и в други състезания – по математика, български език и други. От тях имам няколко медала, както и грамоти за отлично представяне. 

Казвам се Георги Белчев, на 9 години и съм в 3г клас в 43 ОУ “Христо Смирненски”. Участвам за първа година и най-много ми харесва печеленето на награди. За научаването на думите ми помагат родителите ми. Пиша чудати истории за деца, чета книги, харесвам Star Wars вселената, интересувам се от живота на папите.

Казвам се Лъчезара Димитрова и съм на 10 години, 4 клас съм и уча в ЧОУ “Светлина”. За втора година участвам в Spelling Bee и ми харесва, че мога да добия нови знания по Английски език. За да се подготвя за състезанието полагам много усилия и съм постоянна. Редовно ме изпитват на думите – и вкъщи, и приятели. Миналата година се класирах за втори кръг на Kangaroo Global Linguistics. Моите хобита са да пея, рисувам, също така и актьорската игра. Играя и бадминтон.

Казвам се Мартин Кобуров и съм на 10 години. Уча в 3в клас на СУ „Димитър Матевски“, Пловдив. За втора година участвам в „Spelling bee“. Харесвам състезанието, защото научавам нови думи на английски език и чрез знанията си печеля медали в него. Моята госпожа се казва Снежка Силкова и ме мотивира да успявам в състезанието, като ми казва, че мога да се справя и зная много. Обичам много да играя футбол. Печелил съм многократно медали  и в състезанието „Математика без граници“.

Казвам се Дилара Сабри и съм в 4-ти клас на ОУ “Свети Иван Рилски”, град Хасково. Участвам в състезанието за първи път. Имам по-голям брат, който ми помага за думите вкъщи. Г-жа Маратилова всяка седмица в сряда подготвяше всички желаещи в училище. Обичам да чета книги и да сърфирам в интернет, английският език също ми е много интересен.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram